Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Moderators: Elite Admin S, Elite Admin M

carlosfernandezlosada
Posts: 1
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:18 am

Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Postby carlosfernandezlosada » Fri Jan 26, 2018 10:38 am

I just bought an Elite Drivo. It is impossible to maintain a constant power; I keep the same cadence with the same resistance and the power drops 20-30 watts suddenly and then returns to the correct power.
This makes it impossible to correctly use the wattage measurement.
Using the log viewer of the Real (desktop) application, I can see how there are the following errors:

Code: Select all

8:12:36.0028     135      0 ch1  01 10 19 1A 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0278     136      0 ch1  01 01 02 1A 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0278 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:36.0528     137      0 ch1  01 19 FD 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0778     138      0 ch1  01 19 FE 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0028     139      0 ch1  01 10 19 1E 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0278     140      0 ch1  01 10 19 1F 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0528     141      0 ch1  01 19 FF 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0778     142      0 ch1  01 01 02 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0778 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:38.0028     143      0 ch1  01 01 02 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
]8:12:38.0028 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:38.0278     144      0 ch1  01 19 00 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00


En el log de Zwift también aparecen errores de conexión:

Code: Select all

[8:50:39] FE-C 17 received
[8:50:39] ANT  : Transfer Completed.
[8:50:39] ANT  : FET grade set successfully
[8:50:39] ANT  : FET tx complete
[8:50:40] ----- SIM GRADE
[8:50:40] ANT  : Transfer Completed.
[8:50:40] ANT  : FET grade set successfully
[8:50:40] ANT  : FET tx complete
[8:50:40] ANT  : Rx Fail on channel 1
[8:50:40] ANT  : Rx Fail on channel 1


The computer performance test is correct.

Initially I thought it could be the distance of the ANT + receiver with the Elite Drivo. I bought a USB extender cable and put the ANT + receiver provided by Elite a few centimeters from Drivo and the result is the same.
I have another ANT + receiver and the result is the same.

I have disconnected all the Bluetooth devices (sports watch, mouse, keyboard) that are around and I still have problems.

I have changed the USB port and the problems continue.

I tested with my Garmin 520 on the handlebar and the same problem; do the FTP test it is impossible to lose watts suddenly.

The Drivo is new, I bought it 7 days ago.

Any solution?
:roll:

User avatar
Elite Admin S
Posts: 1574
Joined: Tue Nov 08, 2016 10:18 am

Re: Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Postby Elite Admin S » Fri Feb 02, 2018 11:14 am

Hi

Oscillation of 20-30W are absolutely normal and real. The precision of Drivo allows you to see it.
Please take a look at this thread, we've already posted some graphs to illustrate the situation:
http://forum.elite-it.com/viewtopic.php?f=20&t=78

Regards

lillyc
Posts: 1
Joined: Tue May 28, 2019 9:34 am

Re: Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Postby lillyc » Tue May 28, 2019 9:35 am

The elite real forum is the forum for the design and the performance for doing good and best happy sense. The file is related to top dissertation services UK in which the discussion is about the drop connection with the sequence.


Return to “Drivo & Drivo II”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest