Elite Drivo has stopped working in ERG mode on Zwift

Zwift, TrainerRoad, Sufferfest, Strava, Garmin, Wahoo...

Moderators: Elite Admin S, Elite Admin M

franklin.yawn
Posts: 2
Joined: Sun Jan 14, 2018 4:51 am

Elite Drivo has stopped working in ERG mode on Zwift

Postby franklin.yawn » Wed Aug 22, 2018 8:38 pm

I have been having issues with my Elite Drivo and Zwift work outs for a couple of months now. The unit has stopped working in ERG mode. It is as if the brake doesn't exsist and it is in free ride. For example this morning I road in 50/25 (cad 90) or 50/28 (cad 100) just to be able to meet a 175 watt requirement. ERG mode was turned on in Zwift but it was as if the trainer didn't care. To meet the low watts of 110 and 120 I had to go to 34/17 or 15. This started happening a few months ago and I thought I had fixed it as things started working some what normally for a couple of workouts. Now it is back to this insanity.

When I first got the Drivo I could do ERG mode in 50/xx all day long usually a 50/15 or 13 and its worked perfectly. I have been connecting using the FE-c choices to control both Power and the trainer.

Please help! I do not believe it is a Zwift issue. The resistance works in normal ride mode just fine.

User avatar
Elite Admin S
Posts: 1382
Joined: Tue Nov 08, 2016 10:18 am

Re: Elite Drivo has stopped working in ERG mode on Zwift

Postby Elite Admin S » Tue Aug 28, 2018 10:26 am

Hi Franklin

Did you try the trainer in power mode using our my e-training app or software?
If it works well there and it also works properly with Zwift simulation mode, there must be something wrong with Zwift software.


Return to “Third Party Applications and non Elite devices”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest