Page 2 of 2

Re: Speed help

Posted: Mon Aug 19, 2019 4:15 am
by antbarron
All - thanks to working with Wahoo - they have now 'fixed' this. The fix is the ability to set the wheel circumference to a very small number in the Elemnt app. It's a work-around, but a good outcome and solution to a problem which Elite should never have created...

Re: Speed help

Posted: Mon Feb 17, 2020 6:06 pm
by danai.nawa
antbarron wrote:All - thanks to working with Wahoo - they have now 'fixed' this. The fix is the ability to set the wheel circumference to a very small number in the Elemnt app. It's a work-around, but a good outcome and solution to a problem which Elite should never have created...


Hi ,I have the same problem with Suito connected with Wahoo bolt. I try to control the trainer with Elemnt bolt.

I set wheel circumference at 0.088m as Elite mention on the manual. Then speed working well until it went to 15.7KPH and It went to 0.5KPH.

Please advise how to solve this problem

Re: Speed help

Posted: Thu Apr 02, 2020 6:06 pm
by manurosso87
Hi,
I have also the same configuration:
- Wahoo Elemnt Bolt
- Elite Suito

and I cannot find the right configuration for wheel circumference. Setting the one shown in the manual (0.084m) the speed is completely wrong (rises at about 30 kph, then loses the value and finally set at about 3kph.

Is there a solution for the issue?

Thanks

Re: Speed help

Posted: Thu Apr 02, 2020 10:22 pm
by gielklanker
I'm having the exact same issue with Elite Suito paired to a Wahoo Elemnt Bolt.
Filed a ticket, so hopefully something that will be fixed eventually.