No power or cadence readings and no resistance control

Moderators: Elite Admin S, Elite Admin M

jlachance150
Posts: 1
Joined: Fri Jan 04, 2019 4:05 am

No power or cadence readings and no resistance control

Postby jlachance150 » Fri Jan 04, 2019 4:49 am

My Drivo connects to Zwift, My E-Training, and Sufferfest on my iPad via Bluetooth Smart (solid blue lights on trainer and the apps “see” and connect to the trainer), however the apps do not get any cadence or power readings and the trainer does not automatically vary resistance. If I switch the apps to connect to my Quark crank sensors I do get cadence and power readings. The trainer worked fine until about a month ago. Anyone else having similar problems? And if so any guidance on how to fix this? Thanks!

ewan_gronk
Posts: 2
Joined: Sat Feb 02, 2019 12:03 am

Re: No power or cadence readings and no resistance control

Postby ewan_gronk » Fri Apr 12, 2019 11:20 pm

My Drivo 2 has just started to do the same, it was working fine this morning now no power reading. It will connect and show cadence but only of cadence sensor is connected not when no sensor connected. I have tried in Sufferfest, Zwift, E-training both on desktop and phone and no power readings from any through Bluetooth or Ant+, all the apps show the trainer as connected and the apps do still work with a different power meter.
I have tried it off and on a number of times now and still the same, the E-training desktop app did not seem to be able to control the trainer in level mode bu the phone app could still control resistance but still did not show power. I tried the calibration but could not get past the part where it says increase speed.
Did you resolve your issue?


Return to “Drivo & Drivo II”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests