Drivo I annoying behaviour

Moderators: Elite Admin S, Elite Admin M

Jörg Hofmeister
Posts: 2
Joined: Wed Oct 03, 2018 7:56 pm

Drivo I annoying behaviour

Postby Jörg Hofmeister » Wed Oct 03, 2018 8:11 pm

Hi everybody,

I have a problem with my Drivo I. When using Zwift and it goes uphill (1% slope or more), it feels like little strokes or blows are going through the unit. I can hear it and also feel it going through my bike. It is almost absent at 0% or downhill. Obviously, it has something to do with the software adjusting the resistance of the trainer. The problem does not show when just pedaling without any software controlling it.
It was ok for some time but now it is even worse and really annoying. Otherwise, the functionality is ok. Any ideas anyone? Maybe the belt is too tight or too loose?

Thanks,
Jörg

User avatar
Elite Admin S
Posts: 1252
Joined: Tue Nov 08, 2016 10:18 am

Re: Drivo I annoying behaviour

Postby Elite Admin S » Mon Oct 08, 2018 9:27 am

Hi

If you use my e-training in the same conditions, do you have the same behavior?

Jörg Hofmeister
Posts: 2
Joined: Wed Oct 03, 2018 7:56 pm

Re: Drivo I annoying behaviour

Postby Jörg Hofmeister » Mon Oct 08, 2018 9:37 pm

Thanks for your reply. Yes, it also happens with the e-training app.

User avatar
Elite Admin S
Posts: 1252
Joined: Tue Nov 08, 2016 10:18 am

Re: Drivo I annoying behaviour

Postby Elite Admin S » Tue Oct 09, 2018 8:24 am

When the slope/power changes, the internal motor moves to adjust the resistance.
It is not very noisy, usually the noise of the chain is higher than the sound of the motor.
But if you think that the sound is too loud and you also noticed an increase of the noise, please contact the customer care at myetraining@elite-it.com adding a short video or recording of the noise. The guys there will tell you what to do.

Regards


Return to “Drivo & Drivo II”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest