Misuro B+ sensor works in my hand but not on TurboMuin??

Moderators: Elite Admin M, Elite Admin S

Oc1rob
Posts: 1
Joined: Wed May 13, 2020 7:24 pm

Misuro B+ sensor works in my hand but not on TurboMuin??

Postby Oc1rob » Tue Feb 23, 2021 7:34 pm

Just tried to fit a new Misuro B+ sensor to a turbo Muin and it does not detect the flywheel magnet when velcroed to the case
If I hold the sensor in my hand and wave the extra magnet around the back of the case I get a detection with correct ANT+ address etc.
But once I refit it to the case I get nothing.
Ive positioned the velco as accurate as possible to the guided 19-23mm
I'm about 20mm from the horizontal moulded line.

Sensor is new, Elite TurboMuin is old (SN - 20007)
Ive opened the belt cover and can see the on board magnet, and again if I pass the sensor over the flywheel magnet without the case again it works fine

Its obvioulsy an issue with aligment, but I cannot get it any better that I can see.
TurboMuin case is a bit warped at the top, is the internal distance that critical that 5mm could affect detection?
Ive tried pulling the case tight to the frame with some tape, but this made no difference

Im using a 10spd MTB casette, climber gear is quite large, and I cannot move it more inwards.. could this be the issue?

When I force it to connect manually Laptop with ANT+ USB dongle shows the device fine in Zwift.

Does anybody have any suggestions as to what Im doing wrong?
Im using a 10spd MTB casette, climber gear is quite large, and I cannot move it more inwards.. could this be the issue?
what distance radius from centre QR axle shoudl the center of the sensor be?
thanks

Return to “Misuro”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests