Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Moderators: Elite Admin S, Elite Admin M

carlosfernandezlosada
Posts: 1
Joined: Fri Jan 26, 2018 10:18 am

Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Postby carlosfernandezlosada » Fri Jan 26, 2018 10:38 am

I just bought an Elite Drivo. It is impossible to maintain a constant power; I keep the same cadence with the same resistance and the power drops 20-30 watts suddenly and then returns to the correct power.
This makes it impossible to correctly use the wattage measurement.
Using the log viewer of the Real (desktop) application, I can see how there are the following errors:

Code: Select all

8:12:36.0028     135      0 ch1  01 10 19 1A 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0278     136      0 ch1  01 01 02 1A 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0278 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:36.0528     137      0 ch1  01 19 FD 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:36.0778     138      0 ch1  01 19 FE 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0028     139      0 ch1  01 10 19 1E 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0278     140      0 ch1  01 10 19 1F 06 00 00 FF 24 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0528     141      0 ch1  01 19 FF 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0778     142      0 ch1  01 01 02 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
8:12:37.0778 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:38.0028     143      0 ch1  01 01 02 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00
]8:12:38.0028 EVENT_RX_FAIL ch(1)
8:12:38.0278     144      0 ch1  01 19 00 00 29 DC 00 00 21 00 00 00 00 00 00 00


En el log de Zwift también aparecen errores de conexión:

Code: Select all

[8:50:39] FE-C 17 received
[8:50:39] ANT  : Transfer Completed.
[8:50:39] ANT  : FET grade set successfully
[8:50:39] ANT  : FET tx complete
[8:50:40] ----- SIM GRADE
[8:50:40] ANT  : Transfer Completed.
[8:50:40] ANT  : FET grade set successfully
[8:50:40] ANT  : FET tx complete
[8:50:40] ANT  : Rx Fail on channel 1
[8:50:40] ANT  : Rx Fail on channel 1


The computer performance test is correct.

Initially I thought it could be the distance of the ANT + receiver with the Elite Drivo. I bought a USB extender cable and put the ANT + receiver provided by Elite a few centimeters from Drivo and the result is the same.
I have another ANT + receiver and the result is the same.

I have disconnected all the Bluetooth devices (sports watch, mouse, keyboard) that are around and I still have problems.

I have changed the USB port and the problems continue.

I tested with my Garmin 520 on the handlebar and the same problem; do the FTP test it is impossible to lose watts suddenly.

The Drivo is new, I bought it 7 days ago.

Any solution?
:roll:

User avatar
Elite Admin S
Posts: 1112
Joined: Tue Nov 08, 2016 10:18 am

Re: Drop connection ANT+ - EVENT_RX_FAIL ch(1)

Postby Elite Admin S » Fri Feb 02, 2018 11:14 am

Hi

Oscillation of 20-30W are absolutely normal and real. The precision of Drivo allows you to see it.
Please take a look at this thread, we've already posted some graphs to illustrate the situation:
http://forum.elite-it.com/viewtopic.php?f=20&t=78

Regards


Return to “Drivo & Drivo II”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests